Zangeres Nienke Caljouw begint haar carrière aan het Utrechts Conservatorium (HKU), waar ze Jazz & Pop Zang studeert. (2009-2013) Na haar afstuderen studeert ze verder aan het Complete Vocal Institute in Kopenhagen waar ze in 2017 haar diploma als authorized CVT Docente ontvangt.

Als zangeres is Nienke actief in het sessie-circuit waar ze veelal als backing-vocaliste werkt. Ze zingt en zong o.a bij My Indigo (band van Sharon den Adel - Within Temptation), Krystl, De Beste SingerSongwriter van Nederland en KRO-NCRV programma de BZT show. Verder is ze te horen in veel wisselende formaties als lead of backing vocaliste, waarbij ze vaak ook vioolpartijen voor haar rekening neemt.

Komend seizoen staat ze als zangeres en violiste in het theater bij de voorstelling “The Great Wonder” van Pepijn Gunneweg.

In haar lespraktijk in Amsterdam geeft ze zangles aan professionals, acteurs, ambitieuze amateurs en instrumentalisten. Daarnaast geeft ze les op het Conservatorium van Zwolle (ArtEZ), werkt met koren en talentklassen en geeft workshops aan organisaties als ING en Allen & Overy.

Naast haar werkzaamheden als zangeres werkt Nienke incidenteel als reporter/interviewer voor het Internationaal Liszt Concours, het Grachtenfestival en het Festival Oude Muziek. Ze reisde daarvoor o.a naar New York en Venetië.

 

Foto: Kimberley Zondag