Nienke zingt, musiceert,coacht en schrijft. Ze treedt op met haar eigen band, waarmee ze o.a een Lizz Wright tour deed onder de naam The Wrighters. Nienke werkt ook veel als backing vocaliste en zong bij o.a. KRYSTL, het tv programma De Beste Singer Songwriter van Nederland en tributeband Jamirovibe.

In 2014 is ze gestart met haar vervolgopleiding aan het Complete Vocal Institute in Kopenhagen, waar ze tot 2017 part time zal studeren. 

Nienke begon op de viool toen ze acht was. Ze speelde veel en nam deel aan verscheidene concoursen, speelde in jeugdorkesten, toerde met haar strijkkwartet en ontwikkelde dankzij de vele vlieguren haar oren en smaak. De klassieke basis die ze toen legde is nog steeds terug te horen in haar vocale interpretaties.

In 2009 begon ze aan haar opleiding Jazz & Pop Zang aan het Utrechts Conservatorium, die ze in 2013 afsloot met haar voorstelling “Speak your heart”.

Nienke kreeg les van o.a. Herman van Doorn, Lydia van Dam, Annemarie Maas, Yvonne Smeets, Harjo Pasveer en Catherine Sadolin. Masterclasses en workshops van o.a. Dee Daniels, David Linx en Dennis van Galen.